Online winkelen kan ook energieneutraal

 

Het moet tegenwoordig allemaal goedkoop zijn. Iedereen merkt de gevolgen van de crisis in zijn portemonnnee. Maar het is niet erg. We zijn er zo langzamerhand aan gewend en op Goedkoop.be kun je veel kortingscodes vinden voor allerlei winkels en producten. Verder is het ook niet zo moeilijk om alle koopjes af te lopen en op vergelijkingssites te zoeken. We zitten immers graag achter onze computer. Maar is het wel goedkoper allemaal als je online je inkopen doet. Immers, je computer verbruikt ook stroom.

Stroom
Dat een desktop meer stroom verbruikt dan een laptop, weten de meesten onder ons wel. Maar er zijn steeds meer mensen die toch al een laptop verkiezen boven zo'n groot ding in de kamer. Lekker mobiel werken is toch wel het allerprettigst tegenwoordig. Maar ja, dan gebruik je natuurlijk toch nog wel stroom. Waar je op moet letten om zo zuinig mogelijk te zijn, is dat je niet teveel programma's tegelijk laat draaien. Dat scheelt alweer. Ook de beeldscherpte scheelt weer iets. Het voordeel boven een desktop is dan ook nog dat je als je even klaar bent, je laptopje dicht doet en alles even op de slaapstand gaat.

Zonnepanelen
Een andere mogelijkheid om te bezuinigen is om zonnepanelen aan te schaffen. Dat is ook nog eens milieubewust. Steeds meer mensen gaan ertoe over om deze panelen te kopen, waardoor het extra stroomverbruik van ons steeds grotere computerverbruik gecompenseerd wordt. Een paar zonnepanelen kunnen al voldoen. Je kunt ze op je dak leggen, maar ook in de tuin, als deze gunstig ligt. Het zuiden en zuidwesten is het meest gunstig om de grootste opbrengst te krijgen. Het is even een aanschaf, maar bij vrijwel alle panelen heb je die kosten er binnen zes jaar uit.

BTW
Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je de BTW terugkrijgen van de belastingdienst. Dat komt omdat je eigenlijk ondernemer bent geworden. Je levert immers stroom terug aan de energiemaatschappij. Maar de grap is dat je je niet hoeft in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. En je hoeft ook geen administratie te voeren voor de belastingdienst, want je zet veel te weinig om.

Zo zie je maar weer dat je rustig online kunt blijven winkelen. En dan Goedkoop.be een nog leukere site om te bezoeken, want je hebt al geld verdiend met je zonnepanelen en je zit nu energieneutraal te shoppen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>