Een eerste energiecontract: hoe pak ik dit aan?

Voor het eerst op eigen benen? Een leuk huisje gekocht, de muren geverfd, meubeltjes besteld en alles geheel naar eigen smaak ingericht? Goed op weg, maar je bent er nog niet. Er komt nog zoveel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen en energiecontracten. Meteen bij je ouders aankloppen voor assistentie? Niet nodig. Met wat hulp van het internet kom je al heel ver. Zo ver dat je op het einde van je online zoektocht precies weet waar je het voordeligst een passend energiecontract kan afsluiten.

Vast of variabel, groene of grijze stroom, meterstanden, enkele of dubbele meter, een welkomstpremie… het zijn termen waar je eerder over gehoord hebt, maar (nog) niet genoeg over weet. Gelukkig is er veel over te lezen. Op onafhankelijke websites wordt tot in de puntjes uitgelegd wat het inhoudt en wat eventuele voor –en nadelen zijn.

Volledig ingelezen? En is er al het één en ander duidelijk? Dan is het tijd om energieleveranciers te vergelijken. Omdat natuurlijk iedere aanbieder van energiecontracten het beste en het voordeligste voor de dag wil komen, is het belangrijk dat je de verschillende energieleveranciers eerst met elkaar vergelijkt, voordat je met iemand in zee gaat. Typ energie vergelijken in bij Google en je krijgt direct een hele lijst met energievergelijkers voorgeschoteld. Kies de onafhankelijke sites, dus degene die er geen baat bij hebben welk contract je afsluit. Je ziet dat de ene website je meer informatie geeft en dat een andere voor de snelle, makkelijke aanpak gaat. Het is maar net wat je voorkeur op dat moment is.

Heb je met behulp van de energievergelijker gevonden welk contract van welke energieleverancier het voordeligste voor je uitpakt? In de meeste gevallen kun je deze ook meteen online, op diezelfde website, afsluiten.
Zo, weer een klus geklaard én dat zonder de hulp van je ouders.

Tip: check altijd na de contracttijd of het afgesloten energiecontract nog steeds het meeste gunstige is voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>