5 tips om goed te zoeken in Google

Google is de grootste en meest bekende online zoekmachine van de wereld. Iedereen met een computer en internet maakt wel gebruik van deze zoekmachine. Maar wat zijn nou de handigste manieren om iets te vinden op Google? De 5 beste tips om iets gemakkelijk op te zoeken in Google zullen wij voor u op rij zetten.

Wat kun je behalve gewoon zoeken met Google doen?

1: Je kunt Google een vraag stellen.
Google is een zeer intelligente progamma, om iets op te zoeken hoeft u niet perse een woord in te typen, maar kunt u gemakkelijk hele vragen intypen. Wat is de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom? Als dit ingetypt wordt zult u direct verschillende sites krijgen waar dit te vinden is.

2: Zoeken op een bepaald bestandstype.
Om een bepaald soort bestandstype op te zoeken, typt u: filetype: en vervolgens zoekt u bijvoorbeeld doc, txt, xls of pdf. Type vervolgens het onderwerp waarover deze bestanden moeten gaan en u zult ze hier vinden in de goede formaten.

3: Zoeken in een bepaalde tijdsperiode:
Als er iets uit het verleden opgezocht moet worden, dan kunt u het beste een aantal punten tussen de jaartallen opzoeken. Iets uit de tweede wereldoorlog nodig? Type dan: ‘1943…1945’ in. Google zal dan niet alleen zoeken naar documenten uit deze twee jaren, maar ook in de jaren die hiertussen vallen.

4: Munteenheden converteren.
In geval dat u wilt weten welk bedrag u in dollars kan krijgen met een bepaald bedrag van euro’s. dan kunt u bijvoorbeeld intypen: 10 EUR in USD en u heeft gelijk uw antwoord. Dit kan natuurlijk ook met andere munteenheden gedaan worden.

5: Veilig zoeken.
Wanneer er bijvoorbeeld gezocht wordt naar seks, zult u vele sites vinden met spyware e.d. Maar ben je echt op zoek naar iets serieus over dit onderwerp, zit u hier niet op te wachten natuurlijk. Type dan gewoon safesearch :seks, hierbij zult u vervolgens vele sites krijgen met serieuze informatie en zonder enige virussen e.d.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>